Po zadnjih dveh dirkah

V soboto, 8.10.2022, se je odvila tretja dirka letošnjega BMX pokala, ki je hkrati štela tudi za pokal Alpe-Adria. V Ljubljani se je zbralo več kot 140 tekmovalcev iz desetih držav, ki so s srditimi boji pokazali zakaj je BMX race ena najatraktivnejših oblik kolesarjenja. Mednarodna zvezdniška zasedba se je pomerila v treh motih, nato pa še v polfinalu in finalu.
Lepo sončno vreme in vrhunska ekipa KD Rajd sta poskrbela za odlične razmere na progi. Tekmovalci so tako potisnili svoja kolesa res do skrajnih meja, nekateri pa tudi čez. Številčni obiskovalci so vsekakor imeli kaj videti!

V nedeljo je slabše, a ne slabo, vreme s približno desetimi stopinjami manj zagotovo vplivalo na manjši “grip” gum, a v samih vožnjah tega ni bilo opaziti. Tudi drugi (pravzaprav tretji – v petek je namreč potekal uvod v BMX dirkanje na pumptracku Aleja) dan dogodka BMX RACE Ljubljana se je pestra mednarodna zasedba več kot 140-ih dirkačev in dirkačic pomerila v treh motih, nato pa še v polfinalu in finalu. Dirka je zopet štela tudi za pokal Alpe-Adria, poslastica nedeljskega dogodka pa so bile seveda dirke razreda članov in mladincev kategorije UCI C1! Zmago sta slavila Danca Magnus Dyhre in Dorte Balle, med mladinci pa Finec Max Mäenpaä. Slovenski kolesarji so bili zmagoviti v mlajših starostnih kategorijah. Več pa v zavihkih “Rezultati” in “Galerija”.